Ceowniki nierdzewne, kwasoodporne, kotłowe i żaroodporne

Kształt ostrokątnej litery C dla projektantów konstrukcji i inżynierów stanowi najlepsze rozwiązanie, gdzie wymagana jest odpowiednia wytrzymałość, lekkość w stosunku do innych wyrobów, estetyka oraz odporność na korozję - w przypadku ceowników nierdzewnych i kwasoodpornych.

Stosowane w konstrukcjach i budownictwie jako wsporniki, prowadnice bądź też szyny w maszynach np. w przetwórstwie mięsnym, przemyśle spożywczym, chemicznym, ceowniki dostarczane są wg norm PN-EN 10279, DIN 1026-1, ASTM A484, oraz ASTM A1069.


Metody produkcji, wykonania i wykończenia powierzchni ceowników

Powierzchnie i metody produkcji ceowników
Ceowniki gorącowalcowane Ceowniki UPN 20 - 400 0 x 10 x 3 x 3,5 - 400 x 110 x 14 x 18mm
Ceowniki gorącowalcowane Ceowniki UPE 80 - 400 80 x 50 x 4 x 7 - 400 x 115 x 13,5 x 18mm
Ceowniki spawane laserowo
Ceowniki spawane laserowo Ceowniki UPA 50 - 200 50 x 25 x 3 x 3 - 200 x 100 x 10 x 10mm
Ceowniki gięte na zimno z blach
  • z blach zimnowalcowanych
  • z blach gorącowalcowanych

Gatunki ceowników

Rodzaje oferowanych ceowników

  • nierdzewne i kwasoodporne
  • żaroodporne i żarowytrzymałe
  • z nadstopów niklowych i chromo-niklowych
  • kotłowe do pracy w podwyższonych temperaturach
  • wysokostopowe duplex, super duplex

Dostępne Gatunki

Ceowniki - oferta magazynowa
1.4301 / AISI 304 1.4307 / AISI 304L
1.4541 / AISI 321 1.4571 / AISI 316Ti
1.4404 / AISI 316L 1.4401 / AISI 316
1.5415 / 16Mo3  

 

Ceowniki - pod zamówienie
1.4429 / AISI 316LN 1.4432 / AISI 316L
1.4436 / AISI 316L 1.4435 / AISI 316L
1.4462 / S32205 1.4162 / LDX2101
1.4362 / S32304 1.4547 / 254SMO
1.4410 / S32750 1.4501 / S32760
1.4550 / AISI 347 1.4539 / AISI 904L
1.4529 / Alloy 926 1.4878 / AISI 321H
1.4828 / AISI 309 1.4841 / AISI 310

 


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności
Jak wyłączyć pliki cookies?
ROZUMIEM