31CRV3, 1.2208 - STAL NARZĘDZIOWA

31CRV3, 31CRV2, 1.2208 - STAL NARZĘDZIOWA DO PRACY NA ZIMNO WG DIN 17350.

Norma Gatunek Stali
Skład Chemiczny %
C: Mn: Si: P: S: Cr: V: Cu:
DIN 31CrV3 - 31CrV2 - 1.2208
0.28 - 0.35 0.40 - 0.60 0.25 - 0.40 <0.030 <0.030 0.40 - 0.70 0.07 - 0.12 -
STAS 31VCr5
0.28 - 0.35 0.40 - 0.60 0.25 - 0.40 <0.030 <0.030 0.40 - 0.70 0.07 - 0.12 <0.3
NF 31CV3
0.28 - 0.35 0.40 - 0.60 0.25 - 0.40 <0.030 <0.030 0.40 - 0.70 0.07 - 0.12 -
GOST 3ChF - 3ХФ
0.28 - 0.35 0.40 - 0.60 0.25 - 0.40 <0.030 <0.030 0.40 - 0.70 0.07 - 0.12 -

31CrV2, 1.2208 - specyfikacja i zastosowanie

Stal narzędziowa do pracy na zimno przeznaczona na podstawowe narzędzia mechaniczne użytku codziennego, jak śrubokręty, klucze, wkrętaki, nasadki. Stal do hartowania w wodzie.

Własności mechaniczne:

  • Stan wyżarzony +A: <220 HB
  • Twardość po hartowaniu: 52-54 HRC
  • Twardość po odpuszczaniu w temperaturze:
    • 100C = 52 HRC
    • 200C = 50 HRC
    • 300C = 47 HRC
    • 400C = 43 HRC
    • 500C = 44 HRC

Obróbka cieplna

  • Wyżarzanie zmiękczające w temperaturze 700 +/-20C z chłodzeniem w powietrzu
  • Hartowanie w temperaturze 845 +/-15C z chłodzeniem w wodzie
  • Wyżarzanie odprężające w temperaturze 665 +/-15C

W wyżej wymienionych gatunkach firma dostarcza:

Zamienniki, odpowiedniki i inne oznaczenia gatunku

31VCR5
31CV3
3CHF
3ХФ

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami!

Zadzwoń lub napisz wiadomość, a nasz przedstawiciel skontaktuje się z Tobą w ciągu 24 godzin!

Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.