X7CRNIMOBNB16-16, 1.4986 - STAL ŻAROWYTRZYMAŁA

X7CRNIMOBNB16-16, 1.4986 STAL ŻAROWYTRZYMAŁA AUSTENITYCZNA WG EN 10088-1.

Norma Gatunek Stali
Skład Chemiczny %
C: Mn: Si: P: S: Cr: Ni: Nb: B: Mo:
EN 1.4986 - X7CrNiMoBNb16-16
0.04-0.10 0.3-0.6 0.3-0.6 <0.045 <0.030 15.5-17.5 15.5-17.5 0.4-1.2 0.05-0.10 1.6-2.0

1.4986, X7CrNiMoBNb16-16 – Opis

Żarowytrzymały stop stali, zawierający obok chromu i niklu również takie dodatki jak niob i bor.

Cechy charakterystyczne;

  • Żaroodporna
  • Żarowytrzymała
  • Zawiera niob – dodatek stopowy, który umacnia roztwór, polepsza żaroodporność i odporność na wżery. Składnik utwardzenia wydzieleniowego.
  • Zawiera bor – dodatek stopowy, który w niskich stężeniach zwiększa wytrzymałość na pełzanie w wysokich temperaturach (żarowytrzymałość).

1.4986 / X7CrNiMoBNb16-16 – własności fizyczne

Ogólne właściwości fizyczne dla tego konkretnego gatunku stali wyglądają następująco:

  • Gęstość: 7.9g/cm3
  • Ciepło właściwe: 460 J/kg*K
  • Współczynnik odkształcalności liniowej (moduł Younga): 196 GPa
  • Przewodność cieplna w 20℃: 15 W/m*K
  • Współczynnik rozszerzalności liniowej: 16.6*10-6 1/℃

Spawanie

Dla wyżej wymienionych gatunków dostarczamy:

Dla wyżej wymienionych gatunków dostarczamy:

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami!

Zadzwoń lub napisz wiadomość, a nasz przedstawiciel skontaktuje się z Tobą w ciągu 24 godzin!

Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.